PODZIM 2013 - trendy

18.09.2013 00:00

Jaké jsou letošní módní trendy PODZIM/ ZIMA 2013 ?

Zatímco celému světu právě vládnou výprodeje a slevy z jara /léta 2013, módní guru pořádají přehlídky a předvádějí nejnovější modely reprezentující nadcházející období – Podzim/Zimu 2013. Zajímá vás, jaké jsou letošní módní trendy ? Udělali jsme pro vás přehled těch nejdominantnějších a nejzajímavějších. Nabídneme vám i paletu barev, které byste se měly držet, pokud chcete být na podzim cool a šik.

Začněme tedy barvami :


Nejhlavnější a nejvýraznější barvou podzimu 2013 bude tzv. Oxblood red . Laicky řečeno je to tmavší odstín červené. Pokud bychom to měli popsat podrobněji – je to směs vínové, fialové a hnědé barvy, tzv. bordeaux. Dále budou v módě velice ,,stromové,, barvy jako je lipová zelená, acaí (něco mezi modrou a fialovou) , tzv. lišejníková barva ( odstín šedé), barvy koření, odstíny hnědé, odstíny zelené, krémové barvy a spousty dalších. Z pastelových barev nám zůstane světle modrá a tzv. dusty pink ( kouřová růžová).

Doufáme, že se v nějaké barvě najdete a pojďme se podívat na samotné trendy.

Top 10 módních trendů podzim/zima 2013:


1) Leopard
Ano, i na podzim nemohou chybět nám známé zvířecí potisky. Letos bude frčet hlavně leopard a to ve všech ohledech. Uvidíte ho na šatech, na kalhotách, na kabátech, na kabelkách i botách.

2) Turtle neck
Tzv. želví krk – neboli rolák. Najdeme ho hlavně u svetrů, kabátů, ale také u šatů a triček.

3) PVC
Lesklé a výstřední. Vykasané latexové sukně. Černá latexová sáčka. Lesklé boty.

4) Metallic
Opět se nám vrací metalické, kovové barvy. Nejčastěji to bude zlatavá hnědá, která se nejvíce hodí k ostatním trendům tohoto období.

5) Split skirt and sleeve
Rozdělené, široké rukávy ( inspirace ze středověké doby)  a překládané sukně odhalující kolena nebo stehna budou také v módě.

6) Caped crusaders
Pod tímto názvem si představte kabáty, které vám sedí na ramenech a ruce máte volné. Výstižnější název je spíše – pláště. Vhodné budou zejména na podzim, kdy dny bývají stále teplé a večer se již ochlazuje.

7) Plush glamour
V tomto trendu se vzala inspirace z luxusní, přepychové módy. Ačkoli nejste princezna nebo královna, možná se tak budete chvílemi cítit, když půjdete v souladu s tímto módním trendem. Bude se nosit samet, kamínky našité na látce, zlaté ozdoby a jiná zkrášlovadla.

8) Seductive lace
Stále se drží krajka, která byla v módě i letošní jaro/léto. Kromě černé a bílé krajky se setkáme i s barevnými variantami.

9) Embellished dress
Představte si doslova vyšperkované šaty. Jednoduchý střih, ale stovky našitých kamínků, flitrů, peříček a lístečků.

10) Accessories
Doplňkům bychom věnovali samostatný bod, protože se budou nosit velice specifické věci.
Jistě si již z minulého roku pamatujete tzv. Chunky scarfs ( robustní šály), které se nosily buď na volno nebo naopak hodně na těsno. Jsou to mohutné, většinou vlněné záležitosti, za kterými se i obličej ztrácí.
Abychom řekli něco ke kabelkách, tak nosit se budou tzv. Minandiere, což jsou vlastně psaníčka. A zase se setkáte s velice zajímavými provedeními – ať už barevnými nebo naopak luxusními svým vzhledem. Luxus se bude rozhodně nosit. Dále se budou nosit tzv. doktorské kabely. Opět jednoduchý tvar a krátká ucha. Crossbody letos nechte doma ve skříni. K botám bychom řekli pouze pár slov : PVC, leopard, kamínky, luxus.